Archive for the ‘Antivirusprogram’ Category

Så ser du tecken på virus

Saturday, February 8th, 2014

Vi har tidigare skrivit om hur du tar bort virus med virusprogram om det skulle vara så att din dator har drabbats av virus. Men hur kan man då veta om man har drabbats av virus eller inte? Det kan du ta reda på om du djupskannar din dator med ditt virusprogam, eller ännu hellre med en online scanner från en annan tillverkare, för om ditt antivirus släppt förbi ett virus är det inte säkert att det kommer att upptäcka viruset ändå. Förvisso uppdateras ett virusprogram hela tiden med nya virusdefinitioner så även om det släppt förbi någon skadlig kod är det mycket möjligt att det kan upptäcka det vid en djupskanning. I vilket fall som helst bör du fundera på om du inte ska skaffa ett nytt gratis virusprogram om det misslyckats med att stoppa ett farligt virus.

Det är inte alltid man måste skanna sin dator för att veta om man har drabbats av virus, inte om du vet hur man ser tecken på virus. Därför ska vi på gratisvirusprogram.com visa dig hur du kan se om din dator har drabbats av virus eller inte.

  • Din dator blir allt segare. En seg dator kan ha med hårdvaruproblem, mjukvaruproblem eller en full hårddisk att göra, men det kan absolut också bero på virus, maskar eller någon annan skadlig programvara. Om din dator bara är lite slö till en början men blir allt långsammare kan de bero på att en mask håller på att fylla din hårddisk.
  • Program som uppför sig konstigt. Om ett eller flera program brukar stängas ner eller öppnas av sig själv eller inte följer dina kommandon kan det i allra högsta grad bero på virus, framför allt om flera program uppför sig underligt.
  • Filer som ändras eller försvinner. Om du inte hittar flera filer som du är säker på att du inte har slängt eller om dina Worddokument inte ser ut som de gjorde sist när du sparade dem är det ett tydligt tecken på virus.
  • En hårddisk som alltid arbetar. Om din hårddisk arbetar trots att du inte har några program öppna och inte uppdaterar något är det mycket möjligt att du har drabbats av en trojan som håller på att skicka information. Du kan även ha drabbats av en mask som håller på att sprida sig.

Om din dator uppvisar ett eller flera av dessa symptom bör du genast skanna din dator med en online scanner eller ladda ner ett riktigt bra gratis virusprogram som du kan djupskanna din dator med, såvida ditt nuvarande virusprogram inte hittar något.

Anti Adware

Wednesday, November 20th, 2013

Adware är ett annonsprogram som i princip kidnappar din webbläsare. Programmet kan ersätta din vanliga sökmotor med en oseriös sökmotor som du inte kan ta bort, installera ett tillägg som inte heller är lätt att bli av med, det kan göra att du hamnar på sajter du inte vill besöka och du kan drabbas av en massa oönskade annonser. Det här är grymt irriterande och stör ditt surfande. Det går förvisso att ta bort Adware manuellt, men det kan vara krångligt och tidsödande och det är inte alltid man lyckas bli av med det ändå. Då är det mycket enklare att ladda ner gratisprogrammet AdwCleaner som är grymt bra på att ta bort Adware.

Gratis Anti Adware

AdwCleaner är ett litet gratis Anti Adware-program som är mycket effektivt på att ta bort Adware. Du behöver inte ens installera programmet för att kunna använda det, du kan köra det från en USB-sticka om du så vill. Det enda du behöver göra är att starta programmet och klicka på ”Search” så kommer AdwCleaner snabbt lokalisera ditt adware, samt alla filer, tillägg och registernycklar som har med det skadliga programmet att göra. Sedan klickar du bara på ”Delete” och startar om din dator. Efter det kommer garanterat all Adware vara borta.

Vi på gratisvirusprogram.com rekommenderar varmt att du använder dig av AdwCleaner om du har drabbats av Adware. Det är förmodligen nätets mest effektiva Anti Adware.

http://laddaner.idg.se/program/adwcleaner

Ta bort virus med virusprogram

Tuesday, October 1st, 2013

Om du inte är säker på att nuvarande virusprogram håller måttet (om din dator till exempel uppför sig konstigt eller är onödigt slö) bör du antingen skanna din dator med en virusskanner online eller ladda ner ett riktigt bra gratis virusprogram som du skannar din dator med. Välj gärna ett av de gratis virusprogram som vi skrivit om här på gratisvirusprogram.com, för de är riktigt bra.

Om det visar sig att din dator är drabbad av virus eller någon annan skadlig kod kan du ta bort det med ditt nya gratis virusprogram, men tänk på att det är mycket enklare för ett virusprogram att stoppa skadlig kod än att ta bort det. Det är därför du alltid bör använda ett bra virusprogram från allra första början.

Nåja, om din dator trots allt är drabbad av virus eller något liknande så kan förmodligen ditt nya gratis virusprogram ta bort det och så är den saken ur världen. Men även om det verkar som att ditt virusprogram har lyckas ta bort den skadliga koden bör du starta om din dator och skanna hela datorn igen för att se om hotet verkligen är borta. Om det inte är det så måste du stänga av alla onödiga datorprocesser med aktivitetshanteraren eller starta om datorn i felsäkert läge. Du kan även googla på de aktiva datorprocesserna (om du orkar, för de brukar vara många) så kanske du lyckas identifiera den farliga processen som aktiverat viruset eller trojanen. När du har stängt av alla onödiga processer eller den skadliga processen så kan ditt virusprogram förmodligen ta bort viruset, trojanen eller vad du nu har drabbats av.

Om inte ens det fungerar måste du ladda ner ett virusprogram som fungerar som en startskiva om du bränner det på en CD- eller DVD-skiva eller lägger det på ett USB-minne. Starta sedan från skivan eller USB-minnet och skanna din dator igen. När ditt virusprogram hittar den skadliga koden kan det nu med all sannorlikhet ta bort koden. Sedan startar du om datorn som vanligt och behöver inte längre bekymra dig speciellt mycket för virus nu när du har ett riktigt bra virusprogram installerat i din dator.

F-Secure – Vi rekommenderar

Friday, January 25th, 2013

F-Secure är välkänt för sina utmärkta säkerhetslösningar och har funnits i branschen i över 20 år, vilket är en evighet när det gäller internetsäkerhet. Om du inte har testat F-Secures säkerhetslösningar tidigare så är verkligen det på tiden. F-Secure har ett utmärkt virusprogram, en suverän brandvägg, ett grymt bra internetsäkerhetspaket och flera gratis verktyg. Vi på gratisvirusprogram.com rekommenderar F-secure starkt.

Testa F-Secure antivirus och Internet Security

F-Secure har inget gratis virusprogram men du kan prova deras virusprogram och internetsäkerhetspaket helt gratis i en månad. Vi lovar, du kommer inte att bli besviken. AV Comparatives gav F-Secure Antivirus utmärkelsen Advanced+ award for On Demand Detection år 2012 och rekommenderades av PC för Alla samma år, vilket säger en del om programmets förträfflighet. F-Secure virusprogram stoppar effektivt all slags skadlig kod (inklusive spionprogram) och är även bra på att ta bort denna kod. Virusprogrammet arbetar tyst i bakgrunden, slöar inte ner din dator och uppdateras ständigt i molnet.

 

F-Secure Internet Security innehåller även en suverän brandvägg och har flera bra extrafunktioner. Förutom att stoppa skadliga koder och otillåten trafik säkrar F-Secure dina bankärenden på nätet, skyddar din identitet, blockerar skräppost och nätfiske och skyddar dina barn via en föräldrakontroll.

 

I skrivande stund kan du få Internet Security för endast 445 kronor, vilket är ett mycket bra pris för en komplett internetsäkerhetslösning.

Gratis verktyg från F-Secure

Online scanner. F-Secure har en utmärkt online scanner som kontrollerar om din dator har drabbats virus och spionprogram eller inte. Det är mycket enkelt att använda F-Secures online scanner. Du installerar ett tillägg på F-Secures hemsida och så sätter scannern igång att arbeta även om du har dina andra säkerhetsprogram igång.

Health Check. Detta verktyg kollar att alla dina säkerhetsprogram är aktiverade och uppdaterade och att dina viktiga dokument och filer säkerhetskopieras som de ska.

Anti-Theft for Mobile. Det här är ett grymt bra gratisprogram som alla borde ha.  Om din mobil blir stulen kan du fjärrlåsa den eller radera allt innehåll i den genom att skicka ett sms. Om tjuven byter ut ditt SIM-kort låses telefonen och det nya SIM-kortets telefonnummer rapporteras till dig. Du kan även se var din telefon befinner sig på din dator om du via ett sms aktiverar programmets positioneringsfunktion.

Installera viktig programvara

Saturday, October 1st, 2011

Virus är ett ottyg som kan ställa till det ordentligt i din dator eller få den att sluta fungera helt. Det finns många åtgärder du vidta för att förebygga att virus tar sig in i din dator.

Det första du bör göra är att installera nödvändig programvara som förhindrar att virus, spionprogram och oönskad trafik tar sig in i din dator. Du bör således installera ett antivirusprogram, ett antispionprogram och en brandvägg.

De flesta bra antivirusprogram stoppar de flesta typer av virus och uppdateras automatiskt. Se gärna till att antivirusprogrammet även kan skanna din e-post.

Ofta söker antivirusprogrammet även efter spionvirus, men antispionprogrammen är specialiserade på just spionprogram och är därför effektivare på att förebygga att spionvirus sprider sig i datorn.

I Windows finns det redan en brandvägg, men många datoranvändare anser att Windows brandvägg inte är den bästa på marknaden. Om du vill vara säker på att inte otillåten trafik tar sig till och från din dator bör du installera en bra brandvägg.

Det är mycket viktigt att du ser till att den ovanstående programvaran ständigt uppdateras eftersom nya virus hela tiden dyker upp.

ZoneAlarm virusprogram

Friday, January 28th, 2011

ZoneAlarm är ett riktigt bra val för dig som vill vara helt trygg från virus men också intrång.
ZoneAlarm får snabbt information om nya hot och virus som dyker upp på nätet, vilket gör ZoneAlarm antivirusprogram till ett mycket stabilt och tryggt virusprogram.

Förutom virusskyddet så ingår även en brandvägg som ligger i bakgrunden och sköter sig själv. Tyvärr finns inte ZoneAlarm ute gratis, men är hyfsat billigt. Du får däremot testa programmet i 30 dagar. Vill man verkligen skydda datorn och slippa krångel med virus så rekommenderar vi ZoneAlarm.

Läs mer om ZoneAlarm här >.>

Köpa antivirus eller använda gratisversionen?

Friday, December 3rd, 2010

Det är en fråga som kan vara svår att ställa sig. Hur mycket är din dators säkerhet värd, är kanske en fråga man bör ställa sig?
Om du bara använder datorn för hemmabruk så som surfar på YouTube eller småpratar på msn så kanske det inte är så värt att köpa ett antivirus för 500 kr eller mer.
Använder man däremot datorn till jobbrelaterade saker där viktig information inkluderas så kan det nog vara mer värt att faktiskt köpa ett riktigt bra antivirusprogram

(more…)

Ännu ett bra virusskydd – från Microsoft

Wednesday, November 3rd, 2010

Microsoft Security Essentials virusskydd

Microsoft har släppt ett gratis virusskydd som enligt mig fungerar väldigt bra. Det har även skydd mot spyware vilket är ett plus. Då slipper man ha massor av olika virusprogram.

Microsoft Security Essentials ligger lugnt och tyst i bakgrunden utan att ta onödigt mycket resurser från datorn. Finns just nu i engelska version.

Läs mer om virusskyddet här.

Gratis brandvägg

Friday, October 15th, 2010

Förutom att ha ett antivirusprogram så kan det även vara bra att ha en brandvägg. Precis som att gratis virusprogram finns så finns även gratis brandväggar.

En lista på de 4 bästa gratis brandväggarna.

ZoneAlarm Free Firewall

Funnits i ett antal år nu och uppskattad av många.
Gratisversionen av brandväggen har grundlägande funktioner för att du ska slippa intrång i din dator.

Läs mer om ZoneAlarm här.

Comodo Free Firewall

(more…)

Vad är ett virusprogram?

Thursday, September 9th, 2010

Ett virusprogram hindrar program som är infekterade med virus att köras på din dator. Det hjälper också till på sätt att det talar om för dig att en fil är infekterad med virus redan när du laddar ner filen. Vissa antivirusprogram har olika metoder att stoppa din dator från att bli infekterad, men summan av kardemumman är att programmet finns till för att stoppa virusangrepp på ett eller annat sätt. Det är alltså viktigt att ha ett antivirusprogram.

(more…)