Archive for the ‘Brandvägg’ Category

Viktiga verktyg för dig som har gratis antivirus

Thursday, October 2nd, 2014

Det fina med en komplett internetsäkerhetslösning är att den innehåller en mängd smarta verktyg som inte ett gratis antivirusprogram har, till exempel en riktigt bra brandvägg, en defragmenterare som är bra mycket bättre än Windows egna och verktyg som rensar bort skräpfiler och onödiga registerfiler. Det här får du sällan med på köpet när du skaffar ett gratis antivirus, vilket helt klart är en nackdel, men du kan faktiskt ladda ner ett antal riktigt bra verktyg helt gratis som kan utföra de flesta uppgifter som ett internetsäkerhetspaket gör.

Gratis brandvägg

Det första du bör göra om du använder dig av ett gratis virusprogram är att ladda ner en riktigt bra gratis brandvägg eftersom de brukar vara bra mycket bättre än den brandvägg som ingår i Windows. En bra brandvägg förhindrar effektivt att obehörig trafik tar sig in i din dator men även att spionprogram och annan skadlig programvara kan skicka känslig information från din dator.

Verktyg som tar bort skräpfiler från din dator

Ett av de bästa och mest populära verktygen för borttagning av överblivna registerfiler och andra skräpfiler som slöar ner din dator är CC Cleaner som idag även funkar utmärkt på Windows 8.1. Med CC Cleaner kan du städa upp bland dina temporära filer, webbläsarfiler, registernycklar och tömma cacheminnet.

Bättre defragmentering och avinstallationer

Använd Auslogics Disk Defrag eller Defraggler från Piriform istället för Windows defragmenterare när du ska defragmentera din hårddisk, de gör ett bättre jobb och arbetar snabbare. Som du säkert känner till är det viktigt att defragmentera hårddisken med jämna mellanrum för annars kan din dator bli onödigt långsam.

Om du ska avinstallera en programvara rekommenderar gratisvirusprogram.com att du använder Revo Uninstaller som är mycket bättre på att ta bort alla restfiler som ofta lämnas kvar när man använder Windows avinstallerare. Du kan också själv välja exakt vilka restfiler som ska tas bort efter den vanliga avinstallationen.

Skaffa en gratis brandvägg

Monday, July 1st, 2013

Om du skaffar ett gratis virusprogram får du inte med en brandvägg som du får om du betalar för ett virusprogram. Många internetanvändare bryr sig inte så mycket om det eftersom Windows redan har en brandvägg, men det är tyvärr så att Windows brandvägg inte är riktigt så bra som man önskar att den skulle kunna vara. Om du tar säkerhet på allvar bör du därför inte bara ladda ner ett gratis virusprogram utan även en gratis brandvägg. Och om du vill öka säkerheten ytterligare bör du helt enkelt skaffa ett kommersiellt antivirus där en bra brandvägg ingår.

Vad är en brandvägg?

Kort och gott kan man säga att en brandvägg stoppar all otillåten trafik som vill ta sig till eller från din dator. En brandvägg kan även stoppa virus som försöker ta sig in i din dator via ett säkerhetshåll i din programvara, så därför är en bra brandvägg ett mycket viktigt komplement till ditt gratis antivirusprogram. Tillsammans kan de minimera risken för att du får virus, trojaner och annat elände i din dator.

En annan stor fördel med att ha en riktigt bra gratis brandvägg är brandväggen förhindrar spionprogram att skicka iväg känslig information om de har lyckats ta sig in i din dator. Ja, om ett spionprogram lyckas slinka förbi ditt virusskydd kan spionprogrammet inte skicka iväg den information den vill skicka iväg, till exempel dina kontokortsnummer, ditt bankkontonummer och dina lösenord. Dessutom ser brandväggen till att du inte omedvetet deltar i internetattacker eller att din dator blir förvandlad till en ”zombie” som en hackare har tagit kontroll över.

Tips på gratis brandväggar

ZoneAlarm. Kungen av gratis brandväggar är Zonealarms suveräna brandvägg. Brandväggen är lätt att installera, lätt använda och det finns gott om forum på nätet som kan hjälpa dig om du behöver support.

Ladda ner här: http://www.zonealarm.com/security/en-us/zonealarm-pc-security-free-firewall.htm

Ashampoo. Ashampoos brandvägg är en strålande brandvägg som effektivt stoppar all otillåten trafik. Du kan själv välja vilka program som tillåts att skicka och ta emot information. Brandväggen har även en panikknapp som du kan trycka på om du tillfälligt behöver stoppa all ingående och utgående trafik.

Ladda ner här: http://download.cnet.com/Ashampoo-FireWall-Free/3000-10435_4-10575187.html

Comodo. Comdos brandvägg får alltfler användare och är enligt många branschtidningar den allra bästa gratis brandväggen.

Ladda ner här: http://personalfirewall.comodo.com/free-download.html

Glöm dock inte ett antivirusprogram, det är minst lika viktigt. Här på gratisvirusprogram.com tipsar vi om massor av både kommersiella och gratis virusprogram.

ZoneAlarm virusprogram

Friday, January 28th, 2011

ZoneAlarm är ett riktigt bra val för dig som vill vara helt trygg från virus men också intrång.
ZoneAlarm får snabbt information om nya hot och virus som dyker upp på nätet, vilket gör ZoneAlarm antivirusprogram till ett mycket stabilt och tryggt virusprogram.

Förutom virusskyddet så ingår även en brandvägg som ligger i bakgrunden och sköter sig själv. Tyvärr finns inte ZoneAlarm ute gratis, men är hyfsat billigt. Du får däremot testa programmet i 30 dagar. Vill man verkligen skydda datorn och slippa krångel med virus så rekommenderar vi ZoneAlarm.

Läs mer om ZoneAlarm här >.>

Gratis brandvägg

Friday, October 15th, 2010

Förutom att ha ett antivirusprogram så kan det även vara bra att ha en brandvägg. Precis som att gratis virusprogram finns så finns även gratis brandväggar.

En lista på de 4 bästa gratis brandväggarna.

ZoneAlarm Free Firewall

Funnits i ett antal år nu och uppskattad av många.
Gratisversionen av brandväggen har grundlägande funktioner för att du ska slippa intrång i din dator.

Läs mer om ZoneAlarm här.

Comodo Free Firewall

(more…)