Posts Tagged ‘virusprogram’

Installera viktig programvara

Saturday, October 1st, 2011

Virus är ett ottyg som kan ställa till det ordentligt i din dator eller få den att sluta fungera helt. Det finns många åtgärder du vidta för att förebygga att virus tar sig in i din dator.

Det första du bör göra är att installera nödvändig programvara som förhindrar att virus, spionprogram och oönskad trafik tar sig in i din dator. Du bör således installera ett antivirusprogram, ett antispionprogram och en brandvägg.

De flesta bra antivirusprogram stoppar de flesta typer av virus och uppdateras automatiskt. Se gärna till att antivirusprogrammet även kan skanna din e-post.

Ofta söker antivirusprogrammet även efter spionvirus, men antispionprogrammen är specialiserade på just spionprogram och är därför effektivare på att förebygga att spionvirus sprider sig i datorn.

I Windows finns det redan en brandvägg, men många datoranvändare anser att Windows brandvägg inte är den bästa på marknaden. Om du vill vara säker på att inte otillåten trafik tar sig till och från din dator bör du installera en bra brandvägg.

Det är mycket viktigt att du ser till att den ovanstående programvaran ständigt uppdateras eftersom nya virus hela tiden dyker upp.

Panda Cloud Virusprogram

Thursday, September 9th, 2010

Detta program är en av de bästa gratis virusprogrammen. Den stora faktorn som gör detta till det bästa virusprogrammet som är gratis är att den tar lite resurser från din dator, din dator blir alltså inte seg när antivirusprogrammet är igång. Det är också smidigt att använda sig av samt så är det inte många meddelanden som poppar upp (detta kan vara en störande faktor i många virusprogram).

(more…)