Posts Tagged ‘ta bort virus’

Ta bort virus med virusprogram

Tuesday, October 1st, 2013

Om du inte är säker på att nuvarande virusprogram håller måttet (om din dator till exempel uppför sig konstigt eller är onödigt slö) bör du antingen skanna din dator med en virusskanner online eller ladda ner ett riktigt bra gratis virusprogram som du skannar din dator med. Välj gärna ett av de gratis virusprogram som vi skrivit om här på gratisvirusprogram.com, för de är riktigt bra.

Om det visar sig att din dator är drabbad av virus eller någon annan skadlig kod kan du ta bort det med ditt nya gratis virusprogram, men tänk på att det är mycket enklare för ett virusprogram att stoppa skadlig kod än att ta bort det. Det är därför du alltid bör använda ett bra virusprogram från allra första början.

Nåja, om din dator trots allt är drabbad av virus eller något liknande så kan förmodligen ditt nya gratis virusprogram ta bort det och så är den saken ur världen. Men även om det verkar som att ditt virusprogram har lyckas ta bort den skadliga koden bör du starta om din dator och skanna hela datorn igen för att se om hotet verkligen är borta. Om det inte är det så måste du stänga av alla onödiga datorprocesser med aktivitetshanteraren eller starta om datorn i felsäkert läge. Du kan även googla på de aktiva datorprocesserna (om du orkar, för de brukar vara många) så kanske du lyckas identifiera den farliga processen som aktiverat viruset eller trojanen. När du har stängt av alla onödiga processer eller den skadliga processen så kan ditt virusprogram förmodligen ta bort viruset, trojanen eller vad du nu har drabbats av.

Om inte ens det fungerar måste du ladda ner ett virusprogram som fungerar som en startskiva om du bränner det på en CD- eller DVD-skiva eller lägger det på ett USB-minne. Starta sedan från skivan eller USB-minnet och skanna din dator igen. När ditt virusprogram hittar den skadliga koden kan det nu med all sannorlikhet ta bort koden. Sedan startar du om datorn som vanligt och behöver inte längre bekymra dig speciellt mycket för virus nu när du har ett riktigt bra virusprogram installerat i din dator.