Viktiga verktyg för dig som har gratis antivirus

Det fina med en komplett internetsäkerhetslösning är att den innehåller en mängd smarta verktyg som inte ett gratis antivirusprogram har, till exempel en riktigt bra brandvägg, en defragmenterare som är bra mycket bättre än Windows egna och verktyg som rensar bort skräpfiler och onödiga registerfiler. Det här får du sällan med på köpet när du skaffar ett gratis antivirus, vilket helt klart är en nackdel, men du kan faktiskt ladda ner ett antal riktigt bra verktyg helt gratis som kan utföra de flesta uppgifter som ett internetsäkerhetspaket gör.

Gratis brandvägg

Det första du bör göra om du använder dig av ett gratis virusprogram är att ladda ner en riktigt bra gratis brandvägg eftersom de brukar vara bra mycket bättre än den brandvägg som ingår i Windows. En bra brandvägg förhindrar effektivt att obehörig trafik tar sig in i din dator men även att spionprogram och annan skadlig programvara kan skicka känslig information från din dator.

Verktyg som tar bort skräpfiler från din dator

Ett av de bästa och mest populära verktygen för borttagning av överblivna registerfiler och andra skräpfiler som slöar ner din dator är CC Cleaner som idag även funkar utmärkt på Windows 8.1. Med CC Cleaner kan du städa upp bland dina temporära filer, webbläsarfiler, registernycklar och tömma cacheminnet.

Bättre defragmentering och avinstallationer

Använd Auslogics Disk Defrag eller Defraggler från Piriform istället för Windows defragmenterare när du ska defragmentera din hårddisk, de gör ett bättre jobb och arbetar snabbare. Som du säkert känner till är det viktigt att defragmentera hårddisken med jämna mellanrum för annars kan din dator bli onödigt långsam.

Om du ska avinstallera en programvara rekommenderar gratisvirusprogram.com att du använder Revo Uninstaller som är mycket bättre på att ta bort alla restfiler som ofta lämnas kvar när man använder Windows avinstallerare. Du kan också själv välja exakt vilka restfiler som ska tas bort efter den vanliga avinstallationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *