Skaffa en gratis brandvägg

Om du skaffar ett gratis virusprogram får du inte med en brandvägg som du får om du betalar för ett virusprogram. Många internetanvändare bryr sig inte så mycket om det eftersom Windows redan har en brandvägg, men det är tyvärr så att Windows brandvägg inte är riktigt så bra som man önskar att den skulle kunna vara. Om du tar säkerhet på allvar bör du därför inte bara ladda ner ett gratis virusprogram utan även en gratis brandvägg. Och om du vill öka säkerheten ytterligare bör du helt enkelt skaffa ett kommersiellt antivirus där en bra brandvägg ingår.

Vad är en brandvägg?

Kort och gott kan man säga att en brandvägg stoppar all otillåten trafik som vill ta sig till eller från din dator. En brandvägg kan även stoppa virus som försöker ta sig in i din dator via ett säkerhetshåll i din programvara, så därför är en bra brandvägg ett mycket viktigt komplement till ditt gratis antivirusprogram. Tillsammans kan de minimera risken för att du får virus, trojaner och annat elände i din dator.

En annan stor fördel med att ha en riktigt bra gratis brandvägg är brandväggen förhindrar spionprogram att skicka iväg känslig information om de har lyckats ta sig in i din dator. Ja, om ett spionprogram lyckas slinka förbi ditt virusskydd kan spionprogrammet inte skicka iväg den information den vill skicka iväg, till exempel dina kontokortsnummer, ditt bankkontonummer och dina lösenord. Dessutom ser brandväggen till att du inte omedvetet deltar i internetattacker eller att din dator blir förvandlad till en ”zombie” som en hackare har tagit kontroll över.

Tips på gratis brandväggar

ZoneAlarm. Kungen av gratis brandväggar är Zonealarms suveräna brandvägg. Brandväggen är lätt att installera, lätt använda och det finns gott om forum på nätet som kan hjälpa dig om du behöver support.

Ladda ner här: http://www.zonealarm.com/security/en-us/zonealarm-pc-security-free-firewall.htm

Ashampoo. Ashampoos brandvägg är en strålande brandvägg som effektivt stoppar all otillåten trafik. Du kan själv välja vilka program som tillåts att skicka och ta emot information. Brandväggen har även en panikknapp som du kan trycka på om du tillfälligt behöver stoppa all ingående och utgående trafik.

Ladda ner här: http://download.cnet.com/Ashampoo-FireWall-Free/3000-10435_4-10575187.html

Comodo. Comdos brandvägg får alltfler användare och är enligt många branschtidningar den allra bästa gratis brandväggen.

Ladda ner här: http://personalfirewall.comodo.com/free-download.html

Glöm dock inte ett antivirusprogram, det är minst lika viktigt. Här på gratisvirusprogram.com tipsar vi om massor av både kommersiella och gratis virusprogram.

Tags: ,

One response to “Skaffa en gratis brandvägg”

  1. Destiny says:

    Hej!
    jag vill ha en program som virusskydd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *