Skillnaden mellan kommersiellt och gratis antivirus

Här på gratisvirusprogram.com har vi såklart mest fokuserat på gratis antivirus och andra internetsäkerhetsprogram som är gratis, såsom anti-adware och brandväggar, det är ju därför den här sajten heter som den gör. Här tänkte vi emellertid titta på vilken skillnad det är på ett gratis virusprogram och ett kommersiellt antivirus eftersom många säkert har frågat sig varför man ska köpa ett program när man kan skaffa det gratis.

Stoppa virus – skillnad

Tester har visat att ett gratis virusprogram är nästan lika bra på att stoppa virus som tillverkarens kommersiella program. Orsaken till det är att de nya virusdefinitioner som tillverkaren tar fram används och uppdateras i alla deras antivirusprogram, även i de som är gratis. Märkligt nog har vissa tester ändå visat att gratisprogrammen i vissa fall är sämre på att stoppa virus än de kommersiella antivirusprogrammen, men då är skillnaden minimal. Du bör emellertid ha i åtanke att skillnaden mellan programmen bara gäller för antivirus från samma tillverkare och att ett riktigt bra gratis antivirus därför kan vara bättre än vissa kommersiella antivirus.

Funktioner

Om du bara vill ha ett bra skydd mot virus räcker alltså ett gratis virusprogram långt men om du vill ge din dator ett utökad skydd och få tillgång till en massa andra nyttiga funktioner är ett kommersiellt virusprogram att föredra. Gratisversionerna ger dig sällan några extrafunktioner och i de fall de gör det handlar det bara om någon enstaka funktion. Ett kommersiellt program kan däremot ge dig bland annat:

 • En riktigt bra brandvägg som överglänser Windows egna brandvägg med råge. Den är mycket mer effektiv på att stoppa obehörig trafik som försöker ta sig in och ut ur din dator.
 • Bättre skydd mot spam och farliga sidor.
 • En effektiv föräldrakontroll.
 • Bättre koll över aktiviteter som skett i din dator, till exempel när ett program har installerats.
 • Prestandaförbättrande funktioner som defragmenterar din hårddisk och avinstallerar program bättre än Windows, tar bort skräpfiler och överblivna registernycklar och mycket annat.

Tänk på att vilka extrafunktioner ett kommersiellt virusprogram har skiljer sig en hel del åt mellan tillverkarna.

3 responses to “Skillnaden mellan kommersiellt och gratis antivirus”

 1. of course like your web-site however you need to take a look at the spelling on several of your posts.
  A number of them are rife with spelling problems and I in finding it
  very troublesome to inform the truth on the other hand I will surely
  come back again.

 2. I do not even know how I ended up here, but I thought this
  post was great. I don’t know who you are but certainly you’re going to
  a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 3. I’m amazed, I must say. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and interesting, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head.
  The problem is something which not enough men and women are speaking intelligently about.

  I am very happy that I found this during my search for
  something relating to this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *